Mecmetal

Hiilineutraali betonituotanto

Hiilineutraalit betonituotteet ovat pian alan standardi. Betoniteollisuus synnyttää jopa 8 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä, ja sen on muututtava. Mecmetal tarjoaa valmistavalle teollisuudelle mahdollisuuden vastata yhteiskunnan kunnianhimoisimpiinkin ympäristötavoitteisiin.

Kehittämämme Chimney to Chimney -prosessin avulla betonituotevalmistuksessa voidaan hyödyntää teollisuuden hiilidioksidipäästöjä sitomalla ne pysyvästi betoniin. Kun tähän yhdistetään teollisuuden sivuvirrat, on betonituotteista mahdollista tehdä jopa hiilinegatiivista. Lopputuotteiden hiilijalanjälkeä pienentävät myös Mecmetalin valmistamat modernit, vähäpäästöiset tuotantolaitokset, jotka kuluttavat sähkömekaanisten laitteiden ansiosta huomattavasti vähemmän energiaa kuin vanhanaikaiset hydrauliikkaratkaisut. Tervetuloa mukaan betonivallankumoukseen!

 

Näin se tehdään – piipusta piippuun

Tuotantolaitostemme teknologia perustuu vaihtoehtoisten raaka-aineiden käyttöön ja karbonointiin. Prosessissa teollisuuden hiilidioksidipäästöt otetaan talteen suoraan tehtaan piipusta ja käytetään betonituotteiden kovetukseen ja kuivatukseen.

Lisäksi hyödynnämme aivan uudella tavalla valmistavan teollisuuden sivuvirtoja: teollisuusjätteestä, kuten terästeollisuuden masuunikuonasta, syntyy yhdessä hiilidioksidin kanssa korvike suuripäästöiselle sementille.

Prosessi avaa betoniteollisuudelle aivan uuden raaka-ainemarkkinan ja samalla tehostaa tuotantoa – hintaa nostamatta.

Chimney to Chimney

Mecmetal Karbonointi prosessi

 1. Päästöjen Carbon Capture -käsittely, jossa päästöt otetaan piipusta talteen ja hiilidioksidi muunnetaan nestemäiseksi.  Lisäksi teollisuuden sivuvirrat hyödynnetään raaka-aineiksi.
 2. Betonituotteiden valmistus.
 3. Betonituotteiden Carbonaide-jälkikäsittely, jossa hiilidioksidi sitoutetaan betonituotteisiin ilmatiiviissä tilassa.
 4. Lopputuotteen sertifiointi.
 • Sähkömekaanisten laitteiden toimitukset tuotantolaitoksiin
 • Laitteiden käyttöönoton, huollon ja varaosat
 • Kumppaneiden kontaktointi
 • Karbonoinnin
 • Prosessinvalvonnan ja -kehityksen
 • Ympäristöystävällisyyden mittaamisen
 • Prosessin integrointi
 • Parhaassa tapauksessa myös tuotekehityksen

 

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Ottaisitteko yhteyttä

Lisätietoja varten

Jani Toropainen

Chief Executive Officer

+358 45 260 9209