Mecmetal

30.10.2021

Digitaalinen kaksonen yhdistettynä oikeaan ohjausjärjestelmään

Mecmetal Oy on maailman johtava täysin sähkömekaanisten betonituotelinjastojen valmistaja. Nyt Mecmetal on kehittänyt uuden tuotantolinjan nimeltä ”Mec-Evolution 20”. Uusi design pohjautuu jo kenttätestattuun luotettavaan mekaaniseen malliin.

Evolution-20:ssä olemme käyttäneet viimeisintä saatavilla olevaa automaatio-, ohjelmisto ja servomoottoriteknologiaa.

Vauhdittaaksemme tuotekehitystä, olemme hyödyntäneet Digital Twin-teknologiaa. Digital Twin tarkoittaa digitaalista kaksosta. Sen lisäksi, että se on nopeuttanut kehitysprosessia huomattavasti, digitaalista kaksosta voi käyttää asiakkaiden koulutukseen ja myyntidemonstraatioihin.

Hallintajärjestelmän teknologia pohjautuu B&R Automaatiojärjestelmään. Koneen hallintaan käytettävän ohjelmiston ja web-pohjaisen koneen käyttöliittymän on kehittänyt Eero Tiainen Consulting Oy. Reaaliaikaiset ohjausjärjestelmän arvot viedään OPC UA:n kautta Digital Twiniin. Process Genius toteutti liikkeiden visualisoinnin joka pohjautuu ohjausjärjestelmästä tuleviin oikeisiin arvoihin. Visualisointi on toteutettu oikeassa Mecmetallin koneen 3D-mallissa.

Käyttämällä 3D Digital Twin-mallia ja kehittämäämme hallintajärjestelmää, konetta voidaan operoida virtuaalisessa ympäristössä kuin oikeaa fyysistä konetta.

Olemme kehittäneet tuotantolinjamme alusta alkaen asiakkaidemme jatkuvasti muuttuviin ja kehittyviin tarpeisiin. Kaikki tuotteemme on suunniteltu huolella ja valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ottaen huomioon vaativat teollisuusolosuhteet.

Havainnollistamme uuden Digital Twin- ja Real Control System- ratkaisujen toimintaa lisää alla olevassa videossa.